Autor: Dnevnik, 021.rs

Novi Sad
20.06.2024.
11:25 > 11:27
Novosađanki osumnjičenoj za proganjanje direktora i zaposlenih u Gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj" određen je pritvor do 30 dana.
  • Ns

    20.06.2024 18:34
    Jovina
    Po cemu je jedna skola elitna ? Za Jovinu mogu reci da je po eliti kojoj pripadaju ili misle da pripadaju roditelji djaka te skole. Daleko je to ona gimnazija iz vremena kada si u nju mogao da se upises samo ali samo po ocenama i proseku. Danas u nju ulaze deca onih koji imaju novaca pa bude malo ispod stola!!!
  • Palman

    20.06.2024 17:00
    Razlika: prigovor i pretnja
    Ani i Neni: Svako, a naročito roditelj ima pravo da prigovori ako smatra da nešto nije urađeno dobro ili po propisima. Ali, niko nema pravo da bilo kome preti! A naročito niko nema pravo da nastavnicinom glavom razbija pod, što smo videli da se koristi kao argument u diskusijama između nastavnika i roditelja. Posle toga, ja roditeljima ne bih dozvolio ulazak u školu bez nadzora fizičkog obezbeđenja. Još bolje, dozvolio bih im isključivo pismene prigovore. Kada sam ja išao u školu učitelji, nastavnici i profesori su imali nepodeljenu podršku roditelja. Ovo danas liči na holivudski horor film.
  • novi sad

    20.06.2024 16:06
    Danas roditelji ne smeju ni da se požale na neodgovornog nastavnika ili upravu škole. Nastavnici su zaštićeni kao beli medvedi, njihovi sindikati su najglasniji kad treba da se povećaju plate, čak i štrajkuju kad žele. Mislim da treba debelo preuspitati i ovu i druge škole u kojima postoje pritužbe na rad zaposlenih, kao i da inspekcija počne redovno da proverava rad škola.
  • /

    20.06.2024 15:09
    /
    a na sta se zalila?
    ova novosadska verovatno nema pedigre kao ona 'znastikosamja' napadacica iz bga posto je ispalo da je ta zrtva zavere pripremane mesecima
  • T-Rex

    20.06.2024 14:14
    @Ana
    Vec par puta pravis zamenu teze. Ona je prijave pisala davno, podnela tuzbu i ta tuzba je odbijena. Ona je sada uhapsena za ono sto je radila posle prijava i posle oslobadjajuce presude po skolu
  • Bivši đak

    20.06.2024 14:07
    "Jovina" nije prestižna i elitna gimnazija kao nekad. Na žalost u Srbiji je sve manje dobrih i posvećenih prosvetara, tako da su se ovih drugih sad ima svugde. Znam da je moje odeljenje imalo ozbiljnih problema sa profesorom pre par godina, i pps je rekla da će se potruditi da popravisituaciju. Naravno ništa nisu učinili, i sve su zgurali pod tepih. Ne kažem da gospođa nije ništa loše uradila, ali takođe ne verujem da je škola tu skroz čista i da su tu samo neke ocene u pitanju. Sad je direktoru bitnije da ljudi misle da je gimnazija jedna elitna i prestižna ustanova nego da se potrudi da to zapravo bude.
  • Komša

    20.06.2024 13:52
    Bruka i sramota. Vučićevo pravosuđe je urušeno kao i sve u ovoj zemlji. A biće još gore.
  • Ana

    20.06.2024 13:12
    Kakve veze ima što je pisala prijave? Prijave treba da se procesuiraju na korektan način i gotovo. To nije proganjanje. Ovo sve je veoma, veoma sumnjivo. Svi znamo da je ta nekada ugledna škola sada opet pod čvrstom šapom crkve.
  • Marija

    20.06.2024 13:10
    Svaka cast
    Za sudiju! Sad ce da se zamisle mnogi pre nego sto krenu u maltret. A ako se dokaze da nije kriva ojadice Srbiju kao Miskovic za pritvor...
  • Deks

    20.06.2024 13:08
    Slučajevi proganjanja su veoma ozbiljni i zaista zahtevaju preventivno lišavanje slobode progonitelja, ali nekako u Srbiji ispada da se samo ženske osobe hapse za to krivično delo. Poznat nam je slučaj kada je jedna žena na području Beograda nedavno uhapšena za slično krivično delo, mislim da se radilo o stjuardesi koja je proganjala kolegu pilota. Ne znam zbog čega nema hapšenja muškaraca za to krivično delo? Čuli smo za slučajeve mnogih žena koje su bile proganjane od strane obično bivših partnera, pa oni nikada nisu bili preventivno hapšeni. Na žalost mnoge žene su i stradale zbog toga.
  • Paolo

    20.06.2024 13:05
    Kako će dete sad biti odlično bez mamine pomoći???
  • Nena

    20.06.2024 12:33
    Terorizam
    Ova žena kao da je u najmanju ruku terorista. Dajte nam i drugu stranu. Ako gledas navedene razloge, meni se cini da ona ima psihicke probleme, ali čim vi nju zatvarate, a ne govorite o činjenicama, razlozima njene reakcije i dela, onda vi iz Jovine debelo nešto krijete
  • Adv

    20.06.2024 12:14
    Kako može da ponovi delo kad je škola gotova?
  • Maki

    20.06.2024 12:12
    Nastaviti sa...
    Molila bih da sve škole preuzmu model od ove škole koja je uvek važila za najbolju među najboljim.U drugim školama prosvetni radnici trpe to godinama, a Uprava i PPS tvrde da to nije moguće rešiti.Sada smo videli da je moguće pa direktori drugih škola neka uzmu recept od mudrijih i informisanijih, bez sujete.Poštedite zdravlje svojih zaposlenih.Priznajte da ste bili neuspešni, ali da postoji rešenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna